Halk tepki gösterdi Genel Müdür geri adım attı

Van tarihinde ilk kez başarılı bir işe imza attı. Van halkı tarihinde ilk kez siyasi parti düşüncelerini bir kenara bırakarak, aynı dava etrafında birleşti ve kazandı.

Bu kazanım burada bitmemelidir. Bu kazanım tüm sorun ve sıkıntılar karşısında yek vücut olabilme başarısını göstermelidir. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Van’da 6 gün su kesintisi olacak diye bir haber paylaşıldı VASKİ Genel Müdürünün imzası ile.

Zaten son zamanlarda VASKİ’nin oldukça hem kendi içinde hem de dışarıda afallamış durumda bunu duymayan bilmeyen kalmadı. VASKİ Genel Müdürünün bu işin ehli olmadığı, işin içinde çıkamadığını herkes biliyor bir tek kendileri henüz fark etmiş değiller galiba. Deve kuşu misali “Kafalarını kuma gömmüşler dışarıda ne olduğunu duymak ve görmek istemiyorlar” Dışarıda yangın var haberleri yok.

Sayın Valimizin yaptığı tek yanlış halen VASKİ Genel Müdürünü nasıl orada tutuyor? Yaklaşık 3 aydır şehre doğru dürüst içme suyu verilmiyor. Gelen Turistler şehre lanet okuyup öyle gidiyor. İçme suyu olmadığından şehir leş kokuyor. Lokantaların önünde geçilmez oldu.

Oteller bu yaz sezonunu ızdırap içinde geçirmek mecburiyetinde bırakıldı. Çay ocakları taşıma su ile vatandaşlara çay vermeye çalışıyor. Lokantacılar, Fırıncılar, Çay ocakları sahipleri, Otelciler hergün bizleri arıyor, “Suyumuz gelmiyor sesimizi duyurun”  Peki VASKİ Patronu bunları duymuyor mu? Yaklaşık 3 aydır Van halkına zülüm ediliyor. Van halkını “su tehdidi”  ile sınamaya çalışıyor birileri.

Bunlara boyun eğmeyen Van halkına daha büyük bir ceza vermek babında “6 Gün “sularınızı keseceğim” denildi. "Ya hakkımda yapacağınız konuşmalarınıza dikkat edeceksiniz! yada “sizi susuz” bırakırım dercesine bir tehdit.

6 Gün suların kesileceğini duyan yerli ve Yabancı Turistler tüm rezervasyonlarını iptal etti. Durumu iyi olan birçok Vanlı İl dışına çıkma kararı aldı. Anlayacağınız Şehri talan ettiler. Şehrin geleceğini karartılar. 6 Gün içme suyunun kesilmesinin saçma bir durum olacağını düşünen duyarlı Van halkı, top yekûn birleşti ve bu olaya “DUR” dedi.

Siyasi Parti ayrımı olmaksızın, iktidarından muhalefetinden, Küçük esnafından büyük esnafından, o görüş bu görüş demeden herkes ama herkes VASKİ Genel Müdürünün yanlış kararına karşı set oldu ve başarılı da oldular. Bir şehirde 6 gün su olmazsa o şehirde her türlü hastalık cirit atar. Şehir mikroptan geçilmez duruma gelir, bulaşıcı hastalıklar alır başını gider. Kim bilir belik de birileri bunları yapmak istiyordur. Sadamın kimyasalı gibi. Çünkü 6 gün su kesilirse kimyasaldan daha tehlikeli durum oluşur.

Van Valisi Dr. Ozan Balcı halkın, haklı serzenişine kulak verdi ve VASKİ Genel Müdürünün yanlış kararına  bu kez “dur” dedi.  Halkın sesini duyan Vali Balcı Haklı çıktı ve 6 günlük su kesintisinin yanlış olacağına kanaat getirerek, VASKİ Genel Müdürünün yanlış kararına ve yanlış oyununa gelmedi. Nihai müjde verildi !  Van’da su kesintisi olmayacağını resmi bir dile duyurdu.  Van’da yaşayan her vatandaş rahat bir nefes aldı. Şimdi bu saatten sonra ne olması gerekir? Olması gereken VASKİ Genel Müdürü çıkıp diyecek ki! “Ey halkım ey vatandaşlarım ben bu işi yapamıyorum. Bu benim işim değil. Sizlerden özür diliyorum ve istifa ediyorum” demelidir. Böylelikle Van’da herkes hem Vali beye hem de Büyükşehir Beleidye Başkan Vekiline teşekkür etmiş olacak. Van’da ancak kazanılan bu birliktelik ve elde edilen bu huzur devam eder. Van Valisi Dr. Ozan Balcı’da herkesin gönlünde taht kurmuş olacak. Bir şehirde birlik ve beraberlik ancak böyle durumlarda sağlanabilir. Bu kentin selameti ve bu kentin huzuru için VASKİ Genel Müdürünün istifa etmesi en doğru karar olacağını düşünüyorum.

 Daha önce yaptığım bir paylaşım da ise olayı şöyle özetlemiştim.

 Yaşamsal fonksiyonlarımızı devam ettirebilmek ve hayatta kalabilmek için iki temel maddeye oksijene ve suya ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz.

Ancak bu iki yaşamsal kaynağın bizler için önemini günlük yaşantımızda pek fazla aklımıza getirmiyoruz hastalanmadığımız sürece.

Sadece insanların değil elbette ki bitki ve hayvanların evrendeki tüm canlıların suya olan bağımlılığını düşünecek olursak, o zaman su canlı yaşamının başlangıcını sağlayan en önemli faktördür.

Öyle ki bir yerde hayat belirtisinin olup olmadığını anlamak için öncelikle o bölgede su izinin olup olmadığı araştırılır ki suyun olmadığı bir yerde canlı yaşamında var olmayacağı bilinir.

Nihai olarak su olmazsa yaşamında son bulacağı suyun yerine koyabileceğimiz başka bir elementin olmayacağı en insani sorun şeklinde başucumuz da ki yerini almıştır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ayhan Yazlık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Van Havadis Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Van Havadis hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Van Havadis editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Van Havadis değil haberi geçen ajanstır.

02

Toprakkale - Güzel insan son zamanlarda bütün kurumlarda bu egosu tavan yapmış kendilerine idareci diyen zatı muhterem ler var bu güzelim şehre hiç idareci gelmediki gelenlerin cümlesi müdür be kardeşim işte asıl sorun burda herkesi müdür tamam ama herkes idareci olmuyor bize idareci lazım ve galiba buda biraz zor olacak gibi ne uğruna nedendir bilinmez ama birileri bunları burda tutmak için herşeyi yapar oldu onları yazmak gerek be kardeşim var bir dalavere ama ne bunu bulup yazın bir il üstelik büyük şehir ne eğitim ne sağlık ne belediye yani nereye elini uzatsan elin boş geri gelir oldu hizmete aç bir şehir neyin bedeli bu bunu bulup yazın egolarını tatmin için illede karıştır gibileri mi olsun hep bu şehirde.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 01:45
01

Erdem - Vallahi billahi mesele halk tepki gösterdi değil mesele seçim var seçim...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 17:06


Van Markaları

Van Havadis, Van ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (432) 214 30 30
Reklam bilgi

Anket Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?
Tüm anketler