Sabah Saat 10:00’da başlayan oy Kullanma işlemleri saat 17:00’da sona erdi. Uzun bir süredir çalışma yürüten Kimya Mühendisi Ümit Can Sarı’ya alternatif rakip çıkmayınca, tek liste ile seçimlere gidildi.
Van Havadis Gazetesinin edindiği bilgilerde, Delegelerin büyük desteğini arkasına almayı başarabilen Kimya Mühendisi Ümit Can sarı, kullanılan oyların tamamını alarak, TOBB İL Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu(TOBB GGK), TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu'nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda temel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur.

TOBB GGK’nın Onursal Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Ali Sabancı’dır.
Genç Girişimciler Kurulu, genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzerine kurulmuştur.
Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında yaygınlaştırılmasına öncülük etmek kurulun başlıca görevleri arasındadır.
TOBB VAN İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU YÖNETİM LİSTESİ:
Ümit Can Sarı, Taner Han, Elif Baytar, Rüşen Güneş, Fettah Aslan, Ali Vefa Tekin, Suat Kaya, Ağit Kaval, Furkan Solmaz, Hamza Ömer Yılmaz, Muhammet Onur Baştuğ, Dara Elçi, Sinan Gültepe, Yunus Özkan, Yusuf Tanış, Hamza Bakan, Kadir Arın, Servan Kaplan, Mahmut Bozbay, Ulaş Turan, Gülşah Gülbay ve Muhammet Seyit Arvas.
ÜMİT CAN SARİ KİMDİR?
Ümit Can SARİ 1988 yılında Van’ın Başkale İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini
Başkale’de, Lise eğitimini ise 2005 yılında Van Kazım Karabekir Lisesi’nde tamamladı. 2014 Yılında
Tunceli Munzur Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümünü başarıyla tamamladı. Yüksek Lisans
Eğitimini ise 2017 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği üzerine tamamladı.
2014-2015 Yılları arasında boya – yapı kimyasalları ve Çimento üretimi üzeri işletmede kalite kontrol
mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 2016 yılından itibaren Gıda sektörüne geçiş yaptı. Aktif olarak
İnşaat sektöründe faaliyet göstermekle birlikte İran – Türkiye arası Sınır Ticareti de yapmaktadır.
Bununla birlikte “Köfteci Ramiz” markasını Van’da işletmektedir.
Üç dönemdir Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Van Kimya Mühendisleri Van
Temsilciliğini aktif olarak yönetmekte olan Ümit Can SARİ, 47. Dönem Kimya Mühendisleri odası Merkez
Yönetim Kurulu çalışmalarında görev almıştır. Dirençli Kentler Topluluğu Derneğinde (DİKENT) Kurucu
Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır.
2018 yılında Van TSO Komite Başkan Yardımcılığına seçildi ve komite üyeliği 2. dönemde de devam
ettirmektedir. Bununla birlikte Van TSO’da, TOBB VAN GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANLIĞI
görevini yürütmektedir.
Ümit Can SARİ, evli ve 2 çocuk babasıdır

Ümit Can Sarı yaptığı açıklamada;
"TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilmiş olmamda emeği geçen ve desteği olan başta Van TSO Başkanımız Sayın @NecdetTakva ve yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunarım. Görevi devir aldığım Sayın @mseyhandemir başkanıma emeklerinden dolayı teşekkür ederim" diyerek kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Yorum yazarak Van Havadis Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Van Havadis hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Van Havadis editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Van Havadis değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Van Havadis Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Van Havadis hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Van Havadis editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Van Havadis değil haberi geçen ajanstır.