Doğaseverler "Vanadokya"da yürüyüş yaptı

Van'da doğaseverler, Başkale ilçesinde bulunan ve halk arasında "Vanadokya" olarak adlandırılan Yavuzlar Peribacaları'nın bulunduğu bölgeyi gezdi.

Büyütmek için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı kararıyla 3 yıl önce "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Yavuzlar Mahallesi'ndeki peribacaları, ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Vadi Doğa Sporları Kulübü'nün düzenlediği etkinlik kapsamında bölgeye giden doğaseverler, peribacalarını ve aynı alandaki tünel, mağara ve kaleyi gezdi, fotoğraf çekti.

Kulüp başkanı Ömer Demez, Yavuzlar Peribacaları'nın yılın her döneminde farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

Aynı alanda tarihi kale, mağara ve tünellerin de bulunduğunu belirten Demez, "Burası muhteşem bir yer. Doğayı, tarihi yerleri hep beraber korumamız gerekiyor. Kentimizin güzelliklerinin bulunduğu yerlerde etkinlikler düzenleyerek tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Doğaseverlerden Memduh Acar ise bölgenin eşsiz bir güzelliğinin olduğunu dile getirerek, "Herkesin gelip görmesi lazım. Çok yoğun ziyaretçi potansiyeli var." dedi.

16 Eki 2023 - 13:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Van Havadis Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Van Havadis hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Van Havadis editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Van Havadis değil haberi geçen ajanstır.


Anket Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?
Tüm anketler