Van Gölü Canavarları Yarışlara Hazırlanıyor

Van'da kurulan Van Gölü Canavarları Bisiklet Takımı, Ulusal ve Uluslararası arenalarda düzenlenecek olan yarışmalara iddialı hazırlanıyor.

Van Havadis
Van Havadis Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Van Gölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde, hareketli yaşamı özendirmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bisiklet takımı kuruldu.

Kentteki bisiklet kulüplerine üye 10 sporcunun yer aldığı bisiklet takımı, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenecek yarışmalara katılmak için hazırlıklara başladı.

Daha önce Van Gölü çevresini birçok kez bisikletle dolaşan sporcular, göl sahilinde, yüksek rakımlı bölgelerde ve engebeli parkurlarda antrenman yapıyor.

Derneğin kurucu başkanı Erdoğan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının bölgede sportif faaliyetleri yaygınlaştırmak ve ülkenin en büyük değerlerinden olan Van Gölü'nün korunması konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu anlamda sporcularla bir araya gelerek "Van Gölü Canavarları" bisiklet takımını kurduklarını anlatan Özel, "İlhamımızı Van Gölü'nün maviliğinden alıyoruz. Bu alanda da iddialıyız. Bölgemizi hem ulusal hem de uluslararası alanda yapılacak faaliyetlerde bisiklet takımımız ile temsil edeceğiz." dedi.

Van Gölü'nün gelecek nesillere temiz bırakılması konusunda bugüne kadar birçok etkinlik yaptıklarını belirten Özel, "Bundan sonra da bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Katıldığımız etkinliklerde Van Gölü önceliğimiz olacak. Göl çevresinde yaptığımız bisiklet turlarını yoğun katılımla gerçekleştirdik. Bisiklet takımımızın da önemli başarılar elde edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

- Adem Aslan: "Amacımız Van Gölü havzasında bulunan tüm illeri temsilen gençleri yarışmalara hazırlamak"

Van Gölü Aktivistleri Spor Kulübü Başkanı Adem Aslan ise Van'da ve bölgede gençleri spora yönlendirmek istediklerini dile getirdi.

Takımı büyüterek daha fazla sporcuya hitap etmeyi hedeflediklerini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Gençlerin kendilerini geliştirerek yarışlara katılmalarını sağlamak amacıyla bisiklet takımını kurduk. Amacımız Van Gölü havzasında bulunan tüm illeri temsilen gençleri yarışmalara hazırlamak. Gençlerimizin çok iyi bisiklet sürdüğünü biliyoruz. Daha önce bölgemizde bisiklet takımı yoktu. Bu nedenle takımı kurmak istedik. Gençlerimize başarılar diliyorum. Başarılı olacaklarına da inanıyorum."

Takım Kaptanı Davut Ertürk de "Takımımızda 10 kişi yer alıyor. Hazırlıklarımız yapıyoruz ve başarılı olacağımıza inanıyoruz. Grup olarak kendimize çok güveniyoruz. Canavar gibi geliyoruz." şeklinde konuştu.

Ekli Dosyalar

07 Eki 2023 - 13:13 Van/ Van- Yaşam

Muhabir  Van Havadis


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Van Havadis Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Van Havadis hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Van Havadis editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Van Havadis değil haberi geçen ajanstır.


Anket Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?
Tüm anketler